Primăriile din județ au găsit o metodă inedită pentru a rezolva problemele pacienților care se prezintă la dispensar: îi trimit la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului “Sf. Spiridon” din Iași, chiar dacă nu este vorba despre o urgență.

“Pacient de 63 ani, cu multiple comorbidități printre care amputație de membre inferioare bilateral, BPOC, diabet zaharat, vine cu ambulanța în UPU sub presiunea primarului și a asistenței de la dispensar pentru refacerea investigațiilor, conform legii, pentru a beneficia în continuare de ajutor de la primărie. Fără acuze noi la acest moment”, a anunțat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Medicii urgentisti fac din nou apel la populație pentru a înțelege că serviciul de urgență trebuie apelat doar când este cu adevărat o urgență însă în celelalte cazuri, medicul de familie trebuie să fie prima opțiune.

“Rugăm populația să meargă astăzi și mâine la medicii de familie și la medicii curanți ! Sa-și ia rețetele pentru a putea să își achiziționeze medicamentele. Urgentă este pentru urgențe! “, a încheiat Prof Dr Diana Cimpoeșu.