În data de 24 aprilie 2024, redacția 24iasi a trimis o solicitare către Primăria Mogosesti, patronată de Rodica Popa, prin care îi solicitam explicații cu privire la licitația din data de 17 aprilie 2024 pentru “Masa Sănătoasă“, licitație anulată după numai două zile. De ce a fost anulată licitația? De ce elevii Școlii Mogosesti NU au primit “Masa Sănătoasăaferentă lunii martie, au fost întrebările pe care reporterii noștri le-au adresat conducerii. Deși am solicitat răspuns a doua zi, iar doamna primar Rodica Popa ne-a asigurat printr-un mesaj pe WhatsApp , cităm “specialistul pe achiziții va răspunde în scris”, răspunsul a venit…în data de 14 mai 2024, după aproape 3 săptămâni de la solicitarea noastră. Lăsând la o parte întârzierea, răspunsul este demn de “înrămat“! Dacă ar există un top al celor mai puerile răspunsuri date de către reprezentanții unei instituții, plătiți din bani publici, răspunsul primit în scris de la persoana pe care doamna primar o numește “specialist pe achiziții“, s-ar afla la loc de cinste, în vârful ierarhiei!

Elevii nu au primit hrana aferent proiectului MASA SANATOASA,in luna Martie 2024 -deoarece a durat intocmirea documentatiei ,aprobarea acesteia in cadrul HCL LOCAL ,depunerea documentatiei de catre patticipanti ,analiza documentatiei ,dupa care a intervenit perioada de vacanta de sarbatori Pascale. Programul MASA SANATOASA a inceput in prima zt dupa vacanta si se deruleaza fara incidente ,verificam ,tinem legatura cu distribuitotul ,am mers personal si la livrari ptr a verifica circuitul de livrari si a observa eventualele deficiente . Cat despre anularea licitatiei pentru 2 zile ,deoarece eram in comisie si se faceau presiuni asupra mea pentru urgentarea procedurilor am anuntat conducerea si am iuat decizia sa ma retrag din procedura de ana\iza a documentatiei .La cererea colegilor si 4,domanei primar am inteles ca trebuie sa continuam am repus pe site-ul UAT COMTINA MOGOSESTI anunt de reluare a analizei documentatiei si am finalizat lucrarea a.i elevii au putut avea acces la programul MASA SANATOASA”, explica STRETCU MARIAN, care semnează simplu comunicatul, din partea ACHIZITII-UAT MOGOSESTI.

După cum puteți vedea, textul este pliiin de greșeli de scriere, de semne de punctuație puse eronat de parcă ar fi fost aruncate din avion și unde au căzut, acolo au fost lăsate…E de-a dreptul strigător la cer pentru un angajat “specialist pe achizițiiucidăîn asemenea hal limba română.

Mai grav este faptul nici acum doamna primar nu își asumă eroarea gravă, una din multiplele erori pe care le are în “palmares”, de a gestiona complet eronat programul Masa Sănătoasă, de parcă banii pentru acest program îi dădea din buzunarul propriu. Nu există nici o scuză pentru întârzierea de 2 luni, timp în care copiii din Mogoșești nu au beneficiat de Masa Sănătoasă, un drept al lor, un motiv în plus nu abandoneze școală. Explicația cum a durat întocmirea documentației, aprobarea în HCL etc, nu ține! Atâtea primarii au reușit ca la doar câteva zile după ce banii, cei 50 de milioane de lei primiți de către județul Iași de la bugetul de stat, asigure “Masa Sănătoasă” elevilor.

Modul în care “specialistul în achiziții” a răspuns la solicitarea redacției 24iasi, prin a-și pune cenușă în cap pentru se făceau presiuni” care l-au “convins” se retragă din procedura de analiză a documentației pentru acest program, ne determină nu ne mai întrebăm de ce a obținut doar 51 de puncte la concursul pentru postul pe care l-a câștigat, post remunerat “baban” dacă ne luăm după site-ul primăriei Mogoșești, acolo unde, la secțiunea Transparență Salarială, regăsim faptul la un consilier debutant, gradație 5, are un salariu brut de 7716 ron, la care se adaugă indemnizația de hrană iar, începând cu acest an, și sporul pentru proiectele cu finanțare din fonduri europene. Trăi, neneacă, vorba unora…

 

 

https://mogosesti-primaria.ro/wp-content/uploads/2024/05/TRANSPARENTA-VENITURILOR-SALARIALE-la-30.03.2024-1.pdf

 

 

știrea inițială:

Bătaie de joc pe seama copiilor din Mogoșești! Primăria a jucat ping-pong cu programul “Masa Sănătoasă”