Astăzi, primarul Mihai Chirica a declarat că Municipiul Iași se confruntă cu un nivel de mortalitate cu care s-a mai confruntat doar pe vremea razboiului, ca atare municipalitatea caută soluții fie de extindere a cimitirelor fie de a găsi un amplasament potrivit pentru unul nou:

“Iașul trece printr-un moment foarte grav care nu s-a mai intamplat de pe perioada razboiului in sensul că in luna octombrie ne-am apropiat de 1000 de persoane decedate, cu domiciliul in Iași, iar o treime dintre aceștia au decedat din cauza COVID 19. Prin urmare s-a văzut foarte clar ca lipsa de imunizare a adus această consecință foarte gravă și a pus o presiune foarte mare pe locurile din cimitire. Cimitirele noastre au fost construite atunci cand orașul era foarte mic, astfel incat pentru anul 2022 se va pune foarte clar problema să exploatam orice parcelă de teren care poate fi alipită de actualele cimitire că să ieșim din aceasta criză și mai departe sa găsim un amplasament, intr-o zona rezonabilă și ca preț și ca distanță pentru a inființa un cimitir nou”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul este de părere că situatia este atat de gravă incat se apropie de cea din SUA sau Lombardia, de anul trecut:

“Ne uitam cu ingrijorare la ce se intampla in Statele Unite in urmă cu mai bine de un an, sau in Lombardia, Italia și ne gandeam că nu va veni niciodata la noi acest moment. Din păcate a venit, pentru că nu am reușit să ne pregătim noi, romanii, iar mortalitatea a crescut foarte mult”.

In incheiere, primarul Mihai Chirica a lansat un nou apel către populatie, sa se imunizeze.