Într-un comunicat de presă transmis, președintele organizației municipale PSD, secretarul de stat Bogdan Balanișcu își exprimă punctul de vedere cu privire la situația Colegiului Pedagogic “Vasile Lupu”, despre care municipalitatea anunța astăzi că va fi consolidat prin fonduri de la Guvernul României.

Bogdan Balanișcu spune că municipalitatea trebuie să convoace de urgență Consiliul Local pentru a aproba proiectul, în caz contrar Iașul pierde soluția de finanțare.

“Guvernul României oferă finanțare pentru ceea ce primarul PNL Mihai Chirica nu a reușit să realizeze după două mandate! Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași a fost inclus în lista primelor 31 de unități de învățământ încadrate în clasa de risc seismic 1 care vor fi consolidate, reabilitate, modernizate și eficientizate energetic prin Programul Național de Investiții „Școli sigure și sănătoase”.
Pentru a primi această finanțare, singurul lucru pe care trebuie să îl facă edilul Mihai Chirica este să convoace în maxim 5 zile Consiliul Local, în vederea aprobării acestui proiect. Îl somez pe primarul PNL Mihai Chirica să aibă grijă ca reprezentanții plenului să se întrunească cât mai repede, pentru a nu pierde singura șansă de finanțare prin Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” poate fi reabilitat! Din cauza incompetenței acestuia Iașul a pierdut deja prea mulți bani care puteau fi redirecționați către modernizarea transportului public, realizarea de piste de biciclete sau a Bazei Sportive Tineretului”, se arată in comunicatul transmis de către Bogdan Balanișcu, secretar de stat și președinte al organizației municipale PSD Iași.