Acuzatii grave, lansate in mediul online, despre un slujitor al Domnului de la Biserica “Sf. Nicolae” din Copou.

Peste 100 de persoane se plang de comportamentul preotului care slujeste la biserica situata in Copou, in apropiere de Rond Agronomie. Oamenii sunt nemultumiti de comportamentul preotului si sustin ca acesta ar cere taxe foarte mari pentru cununie si botez. Mai mult decat atat, preotul ar gresi adesea numele celui botezat si, mai grav, acesta ar brusca pana si copiii, la botez.

“Am facut cununia religioasa acolo, eu am ales biserica, nu preotul, dar daca as putea sa dau timpul inapoi nu as mai alege acelasi lucru. Cere bani fara rusine, pe langa rezervarea de 200 de lei de care mi s-a spus ca este un avans…I s-au dat bani pe lumanari si asteptam restul, i-a bagat in buzunar si a zis multumesc si nu mai spun ca vocabularul lasa de dorit. La spovedanie are niste cuvinte nepotrivite si le rosteste sa auda si cei de pe strada”, a scris una dintre enoriase.

O alta enoriasa spune ca pe timp de iarna, oamenii ingheata de frig, caldura fiind inexistenta chiar si in cazul bebelusilor, la botez.

“N-am intalnit niciodata un om atat de plin de el! Am asistat la un botez intr-o iarna, frig afara, nu a incalzit biserica ca sa nu consume si sa bage toti banii in buzunar, noua ne era frig cu gecile pe noi, norc ca parintii au adus cu ei un feon si incalzeau aerul de langa copil ca sa nu ii fie frig cand l-au scos din cristelnita”, a transmis femeia.

Nici la bani se pare ca nu e mai usor de multumit, oamenii spun ca preotul cere sume imense pentru a cununa sau boteza.

“Ia multi bani si o stie toata lumea, ii cere pe fata chiar la altar, daca nu ii convine suma, striga in gura mare, bruscheaza oamenii, copilul cand il boteaza, greseste numele celui care este botezat chiar si cu foaia cu numele in fata lui, nu il intereseaza”, spune o alta enoriasa.

Pentru a lamuri situatia, a fost solicitat un punct de vedere din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei insa pana la data publicarii acestui articol, nu am primit un raspuns.