Este vorba despre adaptarea pentru scenă a foarte cunoscutei povești scrise de H. Cr. Andersen, DEGEȚICA, o versiune pentru sala mică, imaginată de regizorul Ion Ciubotaru.

„Am gândit un spectacol foarte fidel poveștii pe care o știe toată lumea, respectând în dramatizare întreaga narațiune. Lucrarea literară e atât de frumoasă încât nu era nevoie de adăugiri ori de actualizări. Firește, spectacolul nu este o ilustrare, este o creație teatrală în care fiecare personaj are caracteristici individualizatoare, care vin din felul în care este închipuit de actori”, transmite regizorul Ion Ciubotaru.

Scenografia este realizată de sculptorul Constantin Butoi, care a optat pentru un decor modular, reprezentând diversele spații de desfășurare a acțiunii. Păpușile sunt viu colorate, iar actorii recurg la felurite tehnici de animație.

În distribuție îi vedem pe Liliana Mavriș-Vârlan, Dragoș Maftei, Iulia Deloiu Trif, Ioana Iordache, Raluca Pintilie, Claudiu Gălățeanu și debutanții Cosmin Rotariu și Alexia Botezatu.

Avanpremiera noului spectacol este programată joi, 12 mai, orele 17.30, iar premiera, vineri, 13 mai, orele 17.30.