Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” Iaşi va lucra in strânsă colaborare cu medicii de familie, in lupta contra COVID-19, intr-un proiect nou, o premieră medicală, de altfel. Managerul unității medicale, Dr Florin Roşu, a explicat cum se va desfaşura acest proiect:

“Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iaşi vine in intampinarea nevoii de conectare cu colegii nostri medici de familie ( atât acum, in prevenirea şi tratarea pacienților valului 4, cat şi a celor, probabili, ingrijiți in cadrul valului 5) punand la dispoziție un grup de lucru şi schimb de idei pe Whatsapp. In acest grup, care insumează peste 250 medici, un număr de colegi infecționisti impreună cu un număr de colegi medici de familie implicați in diagnosticul, monitorizarea şi tratarea pacienților Covid19 , işi dau mâna pentru a dezbate impreună cele mai eficiente metode de ingrijire. Impreună suntem aproape, sperăm, de finalul pandemiei!”, a spus Dr Florin Roşu.

“Proiectul incă nu este finalizat, acesta va fi mult mai complex, grupul de Whatsapp va fi dublat de un site medical care va respecta rigorile medicale şi va crea premizele unor seri clinici on-line destinate dezbaterilor cazurilor clinice complexe şi a metodelor de tratament complex şi complet la domiciliu”, a mai precizat Dr Florin Roşu.

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase a mai transmis că site-ul la care se lucrează va cuprinde informații despre vaccin dar şi despre tratamentele COVID-19:

“Site-ul va conține informații inclusiv despre vaccin, administrarea tratamentului cu anticorpi monoclonali, up-date in tratamentul Covid. In momentul de față este in verificări şi mă bucur că funcționeaza. Vă promit ceva profesionist care vă va oferi multe opțiuni”, a transmis Dr Florin Roşu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iaşi.