Zona Moldovei s-a aflat ieri sub cod rosu de ploi insemnate cantitativ, vant puternic si descarcari electrice. Dintre toate judetele, cel mai afectat a fost Neamtul unde a plouat torential cateva ore, iar viiturile au distrus tot ce le-a stat in cale. Printre cei mai afectati au fost localnicii din Bicaz, Pipirig, Cracaoani, Poiana Teiului, Hangu, Farcasa, Ceahlau, Grinties.

Drumul Judetean 155F (drumul axial Bicaz – Durau) a fost blocat pe ambele sensuri de mers din cauza aluviunilor si a copacilor cazuti pe carosabil.

Conform ISU Neamt, a fost afectata si statiunea Durau, unde multe  autoturisme au ramas blocate si zeci de gospodarii sunt izolate. Echipele de interventii lucreaza la foc continuu de ieri dupa amiaza in actiuni de salvare, degajare a arborilor cazuti pe drumuri nationale si locale iar traficul rutier este inchis, se poate folosi un singur sens de mers, pentru situatii de urgenta.

Pe muntele Ceahlau, mai multe persoane au solicitat ajutorul celor de la Salvamont, o familie cu copii ramanand blocata in zona Duruitoarea.

“Accesul pe traseele turistice este momentan nerecomandat. Fiti rationali findca siguranta voastra este pe primul loc. Va multumim pentru intelegere” , transmite Salvamont Romania- Dispeceratul National Salvamont.

Si in municipiul Iasi au fost cateva strazi inundate: Regele Ferdinand I, strada Romana si strada Palat, strada Toma Cozma si strada Arcu. Pe strazile Orientului, Vasile Lupu, Musatini , Anton Crihan si Bradului au cazut cativa arbori. S-a intervenit aseara pentru remedierea situatiei.