Vasilica avea 36 de ani când viața i-a fost curmată brusc de către concubin, in urma unor certuri despre care vecinii au spus că deveniseră o obișnuință pentru locuința aflată in Tudor Vladimirescu din Iași. Tot o obișnuință devenise pentru toată lumea faptul că Vasilica a fost o victimă aproape toată viața, căci românii nu pot încă accepta că un om din comunitatea LGBTQ este tot un OM. De multe ori, cu mai multă umanitate in degetul mic decât 10 oameni ” normali” la un loc.

Vasilica s-a născut băiat, a crescut ca un băiat însă niciodată nu s-a simțit astfel. Deși trupul il contrazicea, Vasilica se simțea femeie, gândea ca o femeie, se îmbrăca precum o femeie și se identifica cu o femeie. In ultimii 20 de ani, Vasilica sau Narcisa, așa cum ii mai plăcea să i se spună, a fost…femeie, cu o singura excepție, o singura parte a corpului ii amintea că e bărbat.

Vasilica a bătut la sute de uși de-a lungul timpului, in căutarea unui loc de muncă, ar fi acceptat orice job numai să aibă cu ce își câștiga pâinea. Dar patronii au profitat de fiecare dată de ea și, după ce muncea pe brânci 2-3 luni in care, chipurile, se afla in perioada de probă , era dată afară pe motiv că e diferit(ă). Bineînțeles, fără să mai fie plătită.

Unul dintre puținii prieteni ai Vasilicăi, care a dorit să își păstreze anonimatul, ne-a transmis următoarele rânduri:

“E ușor să o judeci pe Vasilica acum după ce a murit, dar în timpul vieții îți era ușor să-i ceri țigări, mâncare, apă sau haine, căci niciodată nu te refuza.
Da, acum ne este ușor să scriem că “a mai murit un bulangiu”, dar când era în viață unu’ nu i-am fi spus așa ceva. Vasia nu s-a dat înlături de la muncă.
O cunoșteam de când lucra la brutărie, acum mulți mulți ani. Era un suflet cald, un suflet cald care acum a lăsat un sloi de gheață în urmă. E păcat să judecăm dacă nu știm prin câte dureri, chinuri și pierderi a trecut acel om”, ne-a declarat sursa.

Aceeași sursă ne-a povestit că Vasilica nu a fost doar ținta glumelor și a jignirilor pe stradă sau oriunde se afla, ci a fost de foarte multe ori victima violențelor fizice, căci din senin era luată la bataie pe stradă pentru simplul fapt că era diferită iar cei care treceau pe lângă ea, nu puteau fi măcar nepăsători ci țineau neapărat să își arate masculinitatea luând-o la bătaie. Atât pot unii…

Vasilica a ajuns astfel, din disperare, să practice prostituția căci era singura varianta de a se întreține. Se prostitua de ani buni, avea clienți care o plateau dar de multe ori, actul se finaliza cu o bătaie cruntă, căci “bărbații”, după ce se vedeau cu “sacii in căruță”, își aduceau brusc aminte ca Vasilica nu era în totalitate femeie.

Daca va întrebați, dragi cititori, de ce ajung sa recurgă la prostituție minoritățile sexuale din România , trebuie să aflați că, in principal, din cauza imposibilității adaptării societății la nevoile lor. Pentru că nu li se dă altă șansă. Pentru că nu văd ce altceva ar putea face pentru a supraviețui. Pentru că, indiferent cât se bat cu pumnul in piept angajatorii, nimeni nu le acordă o șansă și celor din comunitatea LGBTQ ori dacă o fac, profită de către aceștia o perioadă.

In final, mulți vor spune că nu e nici o dramă ca a mai murit un bulangiu, așa cum spunea sursa noastră mai sus. Dar e o dramă…căci un OM a murit…și indiferent de orientarea sexuala, nu a făcut rău nimănui.

By admin