Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii – 4

 • Începând cu ora 08:30, echipaje de intervenție și stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au acționat în localitatea Rediu, comuna Rediu, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. În urma incendiului au ars diverse produse electronice și electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la aparatele electrocasnice defecte lăsate sub tensiune.
 • Laora 12:33, un echipaj de intervenție și stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în satul Miroslava, comuna Miroslava, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului au ars 20 de metri liniari de cablu electric și s-a deteriorat capota față, pragul dreapta și aripa stângă față. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
 • Începând cu ora 17:51, echipaje de intervenție și stingere din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au acționat în localitatea Rusenii Vechi, comuna Holboca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată și deșeuri menajere. În urma incendiului au ars vegetația uscată pe aproximativ 500 de metri pătrați și aproximativ 300 de kg de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • Începând cu ora 19:46, echipaje de intervenție și stingere din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Tomești, comuna Tomești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu provocat de un scurtcircuit la liniile de medie tensiune. În urma incendiului au ars 5 cauciucuri și aproximativ 100 kg de material lemnos ce erau depozitate sub rețeaua de transport a energiei electrice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, primului ajutor calificat – 29

 • Echipajele SMURD au intervenit la alte 29 decazuri medicale.

Intervenții /misiuni – 53

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 28 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 12 misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
 • Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 4 misiuni de verificare a persoanelor aflate în carantină/izolare la domiciliu pe raza județului Iași.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul unității au participat în sprijinul Direcției de Sănătate Publice Iași la 2 acțiuni de testare a populației contra virusului SARS-CoV-2.
 • Un echipaj de intervenție din cadrul inspectoratului au avut misiunea de deblocare a unei uși de acces pentru a facilita accesul echipajelor medicale.
 • Un echipaj al autospecialei de transport personal și victime multiple (A.T.P.V.M.) din cadrul inspectoratului a executat o misiune de transport pacienți confirmați Covid-19.
 • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat misiunea de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului.
 • Începând cu ora 08:32, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 400 de metri pătrați în localitatea Bârlești, comuna Erbiceni, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate o bombă de aruncător calibru 82 de milimetri, un proiectil perforant de calibru 45 de milimetri, o grenadă defensivă, 5 cartușe de calibru 7,62 milimetri,care au fost ridicate, transportate și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • Un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Cuza Vodă, pentru transportul unei persoane supraponderale.
 • Laora 12:40, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 200 de metri pătrați în localitatea Lețcani, comuna Lețcani, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv de calibru 75 de milimetri,care a fost ridicat, transportat și depozitat în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • La ora 23:18, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, zona de agrement Ciric, pentru extragerea unui câine căzut într-un canal.