În urma publicării cazului de bullying petrecut la o clasă din cadrul Colegiului “Ioan C. Ștefănescu” din municipiul Iași, polițiștii s-au autosesizat urmând că aceștia să cerceteze cu atenție acest caz.

“Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Iași s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări pentru identificarea persoanelor implicate și stabilirea întregii situații, urmând ca în funcție de cele constatate, să fie dispuse măsuri legale”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vijiac.

Între timp, noi date ne-au fost transmise, pe surse. Se pare că acest incident nu este deloc unul izolat. Potrivit unei eleve ce frecventează acest colegiu, se întâmplă des astfel de situații, in cazul prezentat de redacția noastră fiind vorba despre o clasă profesională iar diriginta și conducerea unității de învățământ ar fi fost deja informate, urmând a se lua măsuri.

Până la ora publicării acestui articol, redacția nu a primit un punct de vedere de la Inspectoratul Școlar sau de la conducerea Colegiului “Ioan C. Ștefănescu”.

Știrea inițială aici: