Poliţiştii locali din Timişoara, care verifică zilnic peste 1.700 de persoane izolate şi carantinate în contextul pandemiei COVID-19, ajută şi la cumpărarea de alimente şi medicamente pentru cei care nu ai voie să părăsească locuinţele.

Biroul de presă al Poliţiei Locale Timişoara a anunţat, luni, că activitatea de verificare a persoanelor izolate şi carantinate din municipiu i-a revenit exclusiv acestei instituţii, încă de la începutul pandemiei.

“Majoritatea cetăţenilor au manifestat înţelegere şi disponibilitate faţă de activitatea poliţiştilor locali. Mai mult, sunt foarte multe cazurile în care au solicitat sprijinul acestora în achiziţionarea de medicamente, alimente sau alte bunuri esenţiale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin.

Ea a menţionat că, în ultima perioadă, instituţia a primit numeroase scrisori de mulţumiri şi aprecieri de la cetăţeni, care s-au simţit mai în siguranţă prin contactarea zilnică a poliţiştilor locali. Poliţiştii locali le sunt recunoscători, la rândul lor, cetăţenilor care au înţeles să respecte legea şi să contribuie astfel la limitarea răspândirii virusului.

sursa: Agerpres