Ieri, 13 octombrie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi, împreună cu jandarmii ieşeni au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, din municipiul Iaşi.

În cadrul activităţii, cetăţenii au primit de la poliţişti şi jandarmi sfaturi şi pliante cu recomandări preventive pentru a evita victimizarea şi implicarea, în orice mod, în fapte antisociale.

Astfel, poliţiştii le-au recomandat cetăţenilor să îşi supravegheze bunurile şi valorile pe care le au asupra lor, în special atunci când se află în zone aglomerate.

De asemenea, aceştia au fost sfătuiţi să nu îşi lase bagajele nesupravegheate şi nici să nu le încredinţeze unor persoane necunoscute.

Totodată, poliţiştii şi jandarmii le-au transmis persoanelor să nu uite de respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARSCoV-2: să poarte masca de protecţie, inclusiv în spaţiile publice deschise, să păstreze distanţarea fizică şi să respecte interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie.