La data de 9 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Iaşi, împreună cu jandarmi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, având ca beneficiari elevii Liceului Teoretic “Lascăr Rosetti”, din comuna Răducăneni.

În cadrul activităţilor, poliţiştii au descris formele de agresiune întâlnite în şcoli şi au oferit informaţii utile pentru prevenirea delincvenţa juvenilă.

De asemenea, au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.

Întâlnirea cu elevii a avut un caracter interactiv, fiind prezentate situaţii concrete.

La data de 9 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Siguranţă Şcolară Iaşi şi Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, din municipiul Iaşi.

În cadrul întâlnirii au fost transmise recomandări şi aspecte de siguranţă personală pe care minorii ar trebui să le cunoască şi sa le aplice pentru a reduce riscul de victimizare.

Au fost purtate discuţii pe marginea unor cazuri concrete, cu precizări privind modul de reacţie în anumite situaţii.

Totodată, poliţiştii au relaţionat cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ, pentru a identifica factorii de risc şi a stabili măsuri comune pentru creşterea siguranţei elevilor şi cadrelor didactice.

La data de 9 noiembrie a.c., în cadrul proiectului de prevenire a relaţiilor toxice cu accent pe prevenirea violenţei domestice şi a traficului de persoane „Relaţii sănătoase versus capcana relaţiilor toxice”, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu reprezentanţi ai A.N.Î.T.P. Iaşi au desfăşurat o activitate cu caracter informativ-preventiv, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, din municipiul Iaşi.

Astfel, a fost prezentat proiectul şi au fost expuse materiale ce conţin informaţii cu privire la caracteristicile unei relaţii toxice şi consecinţele legale în cazul nerespectării prevederilor referitoare la faptele de violenţă domestică.

Totodată, au fost transmise informaţii privind prevenirea violenţei domestice, aspecte ce ţin de recunoaşterea unei relaţii toxice, metoda de racolare loverboy, instituţiile cărora se pot adresa victimele violenţei domestice, serviciile de care pot beneficia, numerele de telefon gratuite şi accesibile non-stop – help line 0800500333, 0800800678 unde pot obţine consiliere şi îndrumare de specialitate.