În zilele de 1, respectiv 2 martie 2023, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul de Poliție Transporturi Navale Galați au acționat pe linia combaterii infracțiunilor de braconaj piscicol, transportului, colectării și comercializării de pește și produse din pește.

În cadrul activităților desfășurate au fost depistate, în flagrant delict, 4 persoane care transportau și ofereau spre vânzare, fără documente legale, 500 de kg de pește de diferite specii (crap, șalău, știucă), 36 de kg de icre de pește și 800 de țigarete, fără timbru de acciză a statului român, toate cele enumerate fiind estimate la 33.000 de lei.

Întreaga cantitate de pește menționată mai sus, precum și cele 36 de kg de icre, au fost ridicate, în vederea confiscării, fiind predate unei societăți comerciale de profil și au fost întocmite 4 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui şi altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din peste, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64 litera h din O.U.G. nr. 23/2008.

Cercetările vor fi continuate de polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Transporturi Navale Galați, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

De asemenea, în perioada 3-5 martie 2023, polițiștii din cadrul structurii menționate anterior au acționat împreună cu reprezentanții Căpităniei Portului Galați pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul transportului naval, ocazie cu care au fost identificate 4 nave acostate în acvatoriu Portului Docuri Galați, care nu aveau asigurat echipajul minim de siguranță în conformitate cu prevederile OMT 434/2009, privind stabilirea echipajului minim de siguranță la navele de navigație interioară care arborează pavilionul român, întocmindu-se tot atâtea dosare penale pentru infracțiunea de punerea în navigație a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranță, faptă prevăzută de articolul 3 din Legea nr. 191/2003, privind infracțiunile la regimul transportului naval.

Cercetările vor fi continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.