Seara trecută, la ora 23.49 in coordonare au fost primite mai multe apeluri cu privire la producerea unui accident rutier prin cădere de pe un pod, în raul Bahlui, în localitatea Parcovaci, a două autoturisme: un autoturism marca Volkswagen Passat și unul marca Dacia Duster- autospecială de Poliție.

Potrivit primelor informații, autospeciala de Poliție urmarea cealaltă mașina care ar fi fost condusă de un tânăr fără permis de conducere.

“La locul solicitării am dirijat: ambulanță SAJ tip C2 Târgu Frumos, ambulanță SAJ B2 de la substația Hârlău și echipaj de prim ajutor dea Hârlău.

În autospeciala de Poliție se aflau 2 polițiști:

1) 24 ani, șoferul , care prezintă traumatism cranio-cerebral fără pierderea cunoștinței, plagă contuză suprasprâncenară dreaptă, traumatism toraco-abdominal și posibil LSH dreaptă. Cazul a fost preluat și evaluat de echipajul SAJ B2.

Cel de-al doilea polițist, în vârstă de 20 ani, pasager dreapta-față ,prezentând: traumatism cranio-cerebral fara pierderea cunoștinței, traumatism toraco-abdominal, emfizem subcutanat hemitorace drept, traumatism gleznă dreaptă. Cazul a fost preluat și evaluat de medicul de la SAJ. Ambii au iesit singuri din mașină, momentan sunt stabili hemodinamic și respirator și au fost transportați la UPU a Spitalului “Sf. Spiridon”.

Șoferul ce conducea autoturismul Passat a părăsit locul accidentului, fiind ulterior găsit de Politie la domiciliul acestuia”, a anunțat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu.

Dintre pasagerii autoturismului urmărit, a ceeasi sursă a precizat următoarele:

“Primul pacient preluat avea fractură de claviculă și traumatism toracic și a fost trimis la Spitalul de Pneumoftiziologie, la Chirurgie toracica. Al doilea îl trimitem pentru consult la Spitalul de Neurochirurgie, este policontuzionat, fractură prin tasare la margine anterioară a platoului vertebral superior L2, L3, fractură fără deplasare la tibia stângă, imobilizată în aparat gipsat”, a mai precizat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași.