5 septembrie, prima zi de școală. Politicienii ieșeni au intrat în fibrilații și “au acceptat” invitațiile onorante-a se citi mai degrabă “s-au autoinvitat” la deschiderea anului școlar la câteva dintre școlile de vază ale urbei. După miile de poze pe care și le afișează mândri pe paginile de socializare, locurile au fost alese “pe sprânceană”, fiind prezenți la cele mai “ochioase” unități de învățământ, care dau bine în poze. Trecând peste ridicolul situației-în loc să înceapă anul școlar în bune condiții, cu tot ce e necesar în sălile de clasa în loc de zâmbetele, pardon, rânjetele celor care “ne conduc”, ne-a atras în mod deosebit atenția postarea unui PNL-ist de seamă, care a îndeplinit mai multe funcții, așa cum scrie chiar pe pagina sa de socializare: Deputat, Parlamentul României Reprezentant Special al Guvernului, Cercetător & profesor asociat UAIC.

Ei bine, stimabilul a fost invitat la deschiderea anului școlar la una din școlile “de vază” și a ținut să mulțumească în mod special pentru asta, doar că s-a împiedicat rău de tot de propriile sale picioare și a gafat urât la capitolul cunoștințe generale, spunând, cităm “în urmă cu 58 de ani, în școala care poartă numele marelui prozator român pășea prima generație de copii. Câțiva ani mai târziu, Ion Creangă era numit institutor iar la scurt timp după, Mihai Eminescu inspecta școala în calitate de revizor”. Cu alte cuvinte, dacă nu v-ați prins, în urmă cu 58 de ani, Creangă și Eminescu, contemporani de-ai noștri potrivit stimabilului de mai sus, bântuiau încă prin urbea noastră, și or mai bântui și acum dacă se mai trezește careva să îi pomenească. Si ca penibilul să atingă cote alarmante, cea mai “in temă” doamnă la capitolul educație din județ, a fost etichetată cu mândrie.

Am râs, ne-am tăvălit pe jos, am șters ecranul să fim siguri că nu e o greșeală… dar nu era. Cineva, care probabil a mai trecut pe la școală înainte de a ajunge “în funcție”, l-a tras într-un final de mânecă, astfel încât politicianul nostru a revenit după vreo oră și a modificat postarea.

In final, ce să mai spunem, mai sunt și alții, că doar nu o fi singurul care ar trebui să se întoarcă pe băncile școlii generale, doar așa, de aducere-aminte, dar îi lăsăm pentru altă dată.

AZI trebuia să fie o zi despre COPII, nu despre politică…