După modelul de la deschiderea anului școlar, pe 5 septembrie, politicienii ieșeni nu puteau rata ocazia de a ieși din nou “la rampă” cu discursuri pompoase, căci pe 1 octombrie și-au amintit că este Ziua Internațională a Vârstnicului.

Cum, care vârstnici?! Ăia de sunt uitați de către toți mai-marii noștri și de care își aduc aminte doar în două situații: în campanie electorală-când umblă toți cu plocoanele la bieții pensionari care abia se ajung cu banii de la o lună la alta și au de ales între a mânca o pâine goală ori a-și luă medicamentele și se lăsă convinși ușor să pună ștampila unde li se spune, ori la zile din astea de sărbătoare, când cei din politichie pot să mângâie duios un amărât cu pensia cât o masă servită la un prânz oarecare de către aceeași mai-mări care acum, mândri nevoie mare, decartează discursuri și poze lacrimogene pe rețelele de socializare.

Poate că sună dur, dar oamenilor le-a ajuns cuțitul la os și mulți nu mai pică cu nasul în porcăriile astea lacrimogene, s-au lămurit că nu dă nimeni doi bani pe ei și mai ales pe vârstnici, care nu aduc nici un ban la buget așa că nu pot fi o vacă de muls ci, mai rău pentru “ăștia mari”, consumă din “cașcavalul” cu care și-ar mai fi putut “trage” o viluță, o fermuță, o mașinuță, din astea mici, de la câteva sute de epuroi în sus.

Acestea fiind spuse, așteptăm cu maxim interes următorul eveniment la care știm sigur că iar se dă politichia în stambă, iar discursuri bune de șters dosul și iar poze cât să îi blocheze treaba lui Tzuky…

Nu avem mult de așteptat, urmează Ziua Educației. Ironic, nu?

foto ilustrativ: cugetliber.ro