Ploaia torențială de sâmbătă seara a făcut ravagii nu numai pe străzile din oraș ci și în unitățile medicale din municipiu. Un exemplu este Spitalul de Pneumoftiziologie, unde curtea a fost inundată, apa plin de mâl fiind până la genunchi astfel încât corpul medical, de la poartă până la manager au fost cu toții nevoiți să scoată apa pentru a nu afecta structura clădirii, oricum foarte veche, ce stă să se dărâme.

Mai grav este faptul că apa s-a scurs prin găurile de aerisire, inundând subsolul.

“După ploaia de aseară, a fost atât de multa apă încât pluvialele s-au infundat si “curtea engleza” a Spitalul Clinic De Pneumoftiziologie Iași s-a umplut rapid de apă, apă care curgea prin gaurile de aerisire in subsol si in bucataria pe care tocmai o renovam”, a scris managerul unității medicale pe pagina sa de socializare.

Dr. Radu Crișan-Dabija nu a stat deoparte și a chemat echipa tehnică de acasă, pentru a rezolva problema.
“Eu nu pot sa stau deoparte si sa ma uit cum curge apa in spital. M-am alaturat rapid echipei tehnice venite de acasa si ne-am impartit sarcinile, cate 2 oameni la cate o scurgere.

MIE NU IMI “CAD GALOANELE” sa ma bag si sa desfund un canal de la spitalul de care, momentan, raspund.
Dar voua, celor de la birouri sau tribune, de langa paturi sau din paturi, va cade ceva sa sustineti cauza Spitalului Clinic De Pneumologie Iasi?”, a mai transmis managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Iași.

Din fericire, nu a fost echipamente distruse și nici un compartiment esențial inundat. După desfundare, apa a fost eliminată și infirmierele au igienizat casa scării. Spațiile adiministrative și medicale nu au fost afectate.

Medicul ieșean face demersuri susținute pentru ca Iașul să aibă un spital destinat bolilor respiratorii așa cum ar trebui să aibă un municipiu care se respectă!