Primarul Mihai Chirica a dispus tuturor direcțiilor și societăților din subordine să ia măsuri de urgență pentru eliminarea efectelor negative ale ploii torențiale din noaptea de marți, 28 mai, spre miercuri, 29 mai 2024.

Traficul rutier s-a desfășurat în condiții de ploaie abundentă. Singura problemă semnalată municipalității în privința traficului a fost o acumulare de apă în pasajul Galata. Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași, împreună cu cele ale ApaVital SA și cele ale municipalității au lucrat în pasaj pentru a degaja apa. La această oră pasajul a fost redeschis.

Servicii Publice SA și-a mobilizat echipele pentru a înlătura arborii căzuți și crengile în pericol să se rupă. Astfel de intervenții au avut loc pe strada Lascăr Catargi și strada Hanciuc nr. 10.

Salubris SA este pregătită să curețe străzile și trotuarele de resturi și aluviuni, iar Citadin SA  să intervină pentru reparații de urgență la carosabil și borduri.

Echipele Poliției Locale patrulează în tot orașul și raportează direcțiilor și societăților municipalității, dar și altor instituții ale statului problemele punctuale.

Conducerea Primăriei Municipiului Iași a solicitat companiilor și instituțiilor subordonate să identifice canalele de evacuare a apelor pluviale (geigere) care sunt colmatate. Lista acestora va fi trimisă ApaVital SA, instituția responsabilă de viabilitatea acestora, cu solicitarea ca reprezentanții societății să le desfunde cât mai repede, astfel încât să redevină funcționale și eficiente în timpul ploilor.

Foto: Info Trafic