O platformă online dedicată muzeelor de la sat din regiunea Moldovei va fi inaugurată pe 1 decembrie . Acest lucru va fi posibil datorită inițiativei unor tineri din Botoșani și Iași, al căror proiect a câștigat, prin concurs, co-finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național.  Inițiativa este susținută de Europa FM.

Astfel, 28 de muzee din zona rurală a Moldovei vor beneficia de un tur virtual 3D interactiv, realizat cu echipament de înaltă performanță și integrat, totodată, în Google Street View, Google Maps și Google Earth. Echipa își propune să îmbunătățească imaginea fiecărui muzeu inclus în proiect prin intermediul fotografiilor, textelor documentate și al unui scurt videoclip de prezentare. În viitor, ținta este de a extinde proiectul la nivel național, obținând o radiografie a muzeelor de la sat.

Etapa de culegere a datelor a debutat luni, 6 septembrie, în județul Vrancea, la Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuță” din satul Dragosloveni, iar apoi la Casa Memorială „Ion Roată” din satul Câmpuri.

Platforma www.muzeedelasat.ro va fi gratuită și disponibilă în limbile română și engleză. Proiectul este realizat de Real Tour Ro, co-finanțat de AFCN și susținut de De la sat. Europa FM este partenerul oficial al echipei Muzee de la sat, susținând accesibilizarea muzeelor pentru un public cât mai larg.

Sursa: Europa FM