Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vrancea au ridicat două plante de cannabis, aproximativ 10 gr. de muguri de canabis, două grindere și două telefoane mobile, în urma a trei percheziţii domiciliare, în judeţele Vrancea și Bacău.

La data de 10 februarie a.c., polițiștii de combatere a criminalităţii organizate din Vrancea, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021-2022, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 37 de ani, toți din municipiul Adjud, ar fi desfășurat activități de cultivare indoor a plantelor de canabis, în scopul consumului propriu și al comercializării.

În urma a trei percheziții efectuate în județele Vrancea și Bacău, la domiciliile celor trei bărbați, au fost identificate și ridicate, în vederea cercetărilor, două plante de canabis, aproximativ 10 gr. de muguri de cannabis, două grindere și două telefoane mobile.

În fapt, cei trei ar fi comandat din mediul online semințele de canabis, pe care le-ar fi cultivat într-un imobil din județul Bacău, iar după ce acestea ajungeau la maturitate, le-ar fi recoltat în scopul consumului propriu și al comercializării.

3 mandate de aducere au fost puse în executare.

În urma analizării materialului probator administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea au dispus față de aceștia măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic și consum ilicit de droguri de risc.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.