ONG-ul “Ținutul Zimbrului-ecoturism in Neamț” organizează un traseu deosebit pentru iubitorii excursiilor in natură, in data de 21 august 2021.
“Ne întâlnim de dimineață la Centrul de Vizitare al Parcului Natural Vânători Neamț. Vom pregăti fructele pentru un desert natural și borcănelele ce vor fi umplute. Între timp, ne pregătim pachețelele cu de-ale gurii pentru a fi gata de plecare pe traseu. Vom merge pe traseul Pe urmele zimbrului din țarcul de aclimatizare împreună cu rangerii de la Parcul Natural Vânători Neamț. În drumul nostru în căutarea de zimbri vom observa diversitatea ecosistemului natural în care omul nu a intervenit de peste 15 ani. Stejarii seculari sunt martori ai trecerii vremurilor, dar și o dovadă a puterii naturii. Cântecul naturii ne va însoți pe tot parcursul drumeției, creând o atmosferă aparte.

A te întâlni cu zimbrii în mediul lor natural este o experiență de care vă veți aminti cu trecerea timpului. Emoțiile și adrenalina vin la pachet.

La întoarcere ne vom bucura de un desert și un suc natural. Iar la plecare luăm cu noi drept suvenir borcănelul pregătit înainte de traseu.

Pentru traseu vă recomandăm să aveți încălțăminte și îmbrăcăminte adecvate pentru drumeție, pelerină de ploaie, recipient cu/ pentru apă potabilă, soluție repelentă pentru căpușe sau țânțari. Acestea fiind transportate în rucsacul propriu, în care vom lua cu noi și pachețelul pentru picnic”, transmit organizatorii, pe Facebook.

Ținutul Zimbrului este primul loc în România unde zimbrul a fost eliberat prin pădurile nemțene. În prezent populația de zimbri (în libertate, semilibertate și captivitate) este în jur de 70 de exemplare.
Ținutul Zimbrului este destinația de ecoturism ce se suprapune peste Parcul Natural Vânători Neamț, orașul Târgu Neamț, comunele Agapia, Bălțătești. Crăcăoani, Vânători Neamț. Este una din cele 5 destinații ecoturistice certificate la nivel național și singura destinație din România inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel mondial.

Bilete si rezervări: booktes.com/bilet/picnic-in-poiana-zimbrilor