În ultimii 4 ani, actuala conducere a Consiliului Judeţean nu a reuşit altceva decât să ne piardă timpul. Întreaga echipă PNL de la Consiliul Judeţean Iaşi nu a construit nici 10% din zecile de proiecte promise în 2020: autogară modernă, acces la apă pentru toate localitățile din județ, acces la canalizare, cel puțin trei parcuri industriale, parcuri tehnologice, reabilitarea integrală a spitalelor publice, etc, etc. Lista cu promisiuni e lungă, lista cu realizări, nu.

“Au promis, n-au făcut. Un singur proiect, pe spatele căruia îşi fac reclamă toţi, nu anulează faptul că, deşi suntem în 2024, avem drumuri judeţene de pământ, iar ambulanţa face o oră din capătul judeţului. Ce să mai spun de faptul că stăm mai mult în maşină, la Podu Iloaiei, că pierdem peste şase ore, pe drum, până la Bucureşti sau că la Spitalul de Copii pierzi noţiunea timpului în UPU?”, a declarat Petru Movilă, candidatul Dreptei Unite la Consiliul Judeţean Iaşi.

Priorităţile lui Petru Movilă pentru judeţul Iaşi sunt proiecte necesare de ani de zile, care nu au fost făcute din cauza unei lipse de interes reale pentru dezvoltare din partea actualelor şi fostelor conduceri de CJ.

“Lucrurile sunt simple: un bun administrator face proiecte pentru oameni. Să ajungem repede acasă pe drumuri bune, sigure, să putem comunica cu instituțiile de oriunde, fără dosare şi hârtii în plus, mai puțin timp pierdut pe holurile spitalelor”, a detaliat candidatul Dreptei Unite la CJ.

Priorităţile lui Petru Movilă pentru Iaşi

 • Fluidizăm traficul din județ pentru a elimina marile blocaje rutiere – Aeroport, Bucium, capăt CUG, Podu Iloaiei, Hârlău. Câștigăm timp acasă, nu-l petrecem în mașină. Finalizăm şoseaua de centură de trafic greu pentru a scoate din oraş tirurile şi maşinile mari. Mutăm Vama.

 • Transformăm în realitate trenul metropolitan. Ajungem mai repede în Iaşi din Leţcani, Ciurea, Ungheni, Scânteia, Cristeşti, Holboca şi Podu Iloaiei.

 • Autogară județeană. Ajungem mai repede din orice colț al județului în inima orașului. Condiții decente de călătorie, staţii moderne de aşteptare, acces rapid, program fix ca să știi exact când ajungi acasă.

 • Drum nou spre aeroport. Dezvoltăm zona. Realizăm un masterplan de dezvoltare al zonei, care să includă şi un drum nou de acces, dinspre Aroneanu, pentru a facilita tranzitul de mărfuri şi accesul facil al pasagerilor.

 • Fără ore piedute în UPU. Nu mai pierdem ore în UPU de la Spitalul Sf. Maria. Eficientizăm activitatea tuturor spitalelor din subordinea CJ Iaşi.

 • Ajungem rapid şi în siguranţă la spital. Dezvoltăm reţeaua SMURD şi Ambulanţa Judeţeană. Construim substaţii de ambulanţă, în puncte strategice din judeţ, ca ambulanţele să ajungă mai repede la cazurile grave. Salvăm vieţi.

 • Spital de Boli Cardiovasculare. Alocăm fonduri pentru cel mai mare spital de Boli Cardiovasculare din Nord-Est. Nu e un moft, e o necesitate.

 • Sănătate pentru comunitate. Creăm o rețea modernă pentru medicii de familie, cu cabinete moderne și subvenții. Înfiinţăm centre de permanenţă pentru asistenţă medical imediată.

 • Instituție 24h/24h. Deschidem CJ pentru ieșeni 24h din 24h. Depunere şi ridicare documente nonstop, obținere online a tuturor documentelor.

 

 • Racordare la apă, canal și gaz. Pentru că știm costurile pentru racordarea la utilități, sprijinim ieșenii să aibă acces la toate acestea gratuit.

 • Curățăm Bahluiul şi Nicolina. În parteneriat cu Ape Prut, curăţăm ambele râuri pe raza tuturor localităţilor traversate de acestea.