Poliția Județului Iași a acționat în perioada Anului Nou, astfel încât nu au fost înregistrate incidente majore în ceea ce privește ordinea și siguranța publică a comunităților.
În perioada 30 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 500 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Astfel, au fost organizate acţiuni şi s-a intervenit la 531 evenimente, dintre care 509 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 155 de infracţiuni, fiind efectuate cercetări în toate aceste cauze.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii ieșeni au aplicat 877 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 370.000 lei.
De menționat sunt și rezultatele obținute în cadrul acțiunii naționale „Foc de Artificii”, fiind indisponibilizate peste 400 de kg de articole pirotehnice.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, în minivacanța de Revelion au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 87 de permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.
În urma acțiunilor din teren, în anul 2022 numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu 5% față de anul 2021, numărul persoanelor decedate în astfel de evenimente a scăzut cu 5%, iar numărul persoanelor rănite grav din astfel de evenimente, cu 3%.
Suntem pregătiți și am luat măsuri, pe toate liniile de acțiune din competența instituției, pentru ca oamenii să se bucure în liniște și siguranță de sărbătorile care urmează, Sfântul Ioan Botezătorul și Crăciunul pe rit vechi.
Pe această cale, recomandăm cetățenilor să își planifice din timp călătoriile, să se asigure că autoturismul este echipat corespunzător și să conducă prudent.