Acțiunea face parte dintr-un șir de manifestații similare, care au început în a doua jumătate a lunii decembrie 2023. Angajații de la radioul public reclamă lipsa unui răspuns din partea conducerii Societății Române de Radiodifuziune la solicitările formulate în ultimele luni. Una din revendicări face referire la creșterea salariilor cu minimum 50%, în condițiile în care remunerațiile, la ora actuală, sunt sub limita decenței. Având în vedere situația gravă reprezentată de câștigurilor salariale mici, sunt cerute majorări până la începerea negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă (CCM), prevăzute pentru desfășurare în luna aprilie 2024.

Tot la acest capitol, salariații solicită introducerea noilor indici de salarizare în contractele individuale de muncă, introducerea universală a sporurilor obținute individual de către unii colegi de la alte studiouri teritoriale prin hotărâri judecătorești, precum și garantarea respectării actualului contract colectiv de muncă.

Pe lângă aceasta, protestatarii cer pași concreți pentru adoptarea unei legi de funcționare predictibile a Societății Române de Radiodifuziune. Noul act normativ ar trebui să definească statutul angajaților radioului public și să asigure finanțarea sustenabilă a companiei.

În lipsa unor răspunsuri concrete din partea conducere Societății Române de Radiodifuziune, salariații de la Radio România Iași au precizat că își rezervă dreptul de a iniția noi acțiuni. De precizat că, pe timpul protestului, activitatea postului de radio nu a fost perturbată.