An de an, din ce în ce mai mulți copii sunt diagnosticați cu afecțiuni oncologice, unii în fază incipientă când tratamentul dă rezultate foarte bune iar copiii se pot bucura în continuare de copilărie în sânul familiei însă sunt situații, din nefericire, când afecțiunea este descoperită târziu iar rezultatele nu sunt cele mai fericite.

Vorbim, astfel, de câteva mii de copii doar din zona Moldovei cu astfel de afecțiuni ce au avut nevoie de investigații și tratament.

Concret, în cadrul Secției de Oncologie de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași, prin “mâinile” cadrelor medicale au trecut peste 2.400 de micuți cu afecțiuni oncologice iar dintre aceștia, 802 au avut nevoie de spitalizare continuă iar pentru 1679 dintre ei a fost nevoie de spitalizare de zi, pentru investigații și tratament.

În această zi de 15 februarie, dată ce reprezintă Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer marcată an de an începând din anul 2002, suntem alături de micii pacienți sperând și rugându-ne să se facă bine și să își trăiască copilăria alături de cei dragi!

foto: newsweek.com