Specialiștii ieșeni trag un semnal de alarmă după ce numărul de pacienți testați pozitiv a crescut mult de la ridicarea tuturor restricțiilor și îndeamnă populația la responsabilitate.

“După orice boală prin care trecem nu ne facem niciodată bine de azi pe mâine. Fie trebuie să continuăm un tratament, fie ținem un regim, fi evaluăm și monitorizăm, concluzia este că nu lăsăm garda jos.

Acesta ar trebuie să ne fie spiritul civic în contextul pandemiei covid chiar dacă autoritățle au considerat că starea de alertă trebuie încheiată.

Revenirea la normalitatea dinainte de COVID-19 este un deziderat pentru noi toți, după 2 ani și jumătate, însă, cred că trebuia realizată GRADUAL.

De la încetatea stării de alertă și până în prezent numărul îmbolnăvirilor cu COVID19 a crescut simțitor.

În ultimele două săptămâni am internat peste 120 de pacienți cu forme medii și severe de COVID 19, iar astăzi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase”Sf. Parascheva”Iași și Secția Exterioară Lețcani avem internați 98 de pacienți COVID19 care necesită îngrijire și tratament strict în regim de spitalizare din cauza comorbidităților de care suferă, dintre care 9 in Terapie Intensivă.

În plus au apărut cazuri din sfera infecto-contagioasă (cazuri de gripă) care au necesitat internare. Pe lângă aceștia, o parte din pacienți au beneficiat de control clinic(consult de specialitate) și paraclinic(analize de laborator, control radiologic iar la final li s-a prescris tratament ce a putut fi administrat la domiciliu sub supravegherea medicului de familie.

Revin cu un apel către populație vis a vis de purtarea măștii în spații aglomerate sau închise. După cum știți în unitățile de învățământ preuniversitar s-a recomandat purtarea măștii. Cu alte cuvinte, dacă ai noștri copii reușesc să respecte reguli cred că putem și noi, mai ales că oglinda lor suntem noi”, a transmis Dr. Florin Roșu, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” din Iași.