Miercuri, 28.07.2021, au fot anuntate noile masuri de relaxare care intra in vigoare incepand de duminica, 1 august. Printre acestea, persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces in baruri, cluburi sau discoteci daca rata de infectare din localitatea respective trece de 2 la mia de locuitori.

Directorul DSU, Raed Arafat a spus ca o masura de acest gen ar putea fi luata si in cazul restaurantelor. 

Cu alte cuvinte, daca incidenta trece de 2 la mia de locuitori, desi barurile, discotecile si cluburile vor functiona la capacitate maxima, accesul va fi permis doar persoanelor vaccinate cu schema completa de vaccinare, dupa minim 10 zile de la rapel.

De asemenea, o alta masura se impune daca rata de infectare dintr-o localitate trece de 3 la mie: barurile, discotecile si cluburile vor fi deschise la capacitate de 70%, tot pentru cei vaccinati complet.

Intrebat de catre jurnalisti, in cadrul conferintei de presa de ieri, daca vor fi luate si alte masuri in cazul restaurantelor, Raed Arafat a spus ca ar fi de preferat ca masurile vizate pentru baruri, cluburi sau discoteci sa se aplice si in cazul restaurantelor, decat sa fie inchise:

„Daca avem cresterea incidentei, de exemplu, de peste 3 la mie, si masura care era luata inainte era sa inchidem restaurantele in interior, ca sa nu inchizi restaurantele in interior, poate vii cu o solutie intermediara – sa spui, da, le lasam in interior, dar cu o conditie: cei care intra acolo sunt cei vaccinati.” a declarat Raed Arafat la finalul sedintei de Guvern.