Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa a doi bărbaţi din Turcia, care au prezentat la controlul de frontieră permise de şedere similare permiselor de şedere emise de autorităţile din Ucraina, care s-au dovedit a fi false.

În data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 02.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni/I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasageri într-un autocar, cursă regulată pe ruta Chişinău-Iaşi, doi cetăţeni din Turcia, în vârstă de 23 de ani, respectiv 27 de ani.
La controlul de frontieră, tinerii au prezentat alături de documentele de călătorie solicitate şi câte un permis de şedere cu însemnele autorităţilor din Ucraina.
În urma verificărilor specifice efectuate, s-a stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind false.
Cu privire la cele constatate, tinerii au declarat că au procurat permisele de şedere prezentate la controlul de frontieră în anul 2019, în Ucraina, prin intermediul patronului firmei la care lucrau. Aceştia au mai declarat că ştiau că documentele sunt falsificate.
În cele două cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.