La data de 31 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat 12 percheziţii domiciliare în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxentism.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că începând cu anul 2018, angajatele ca maseuze la un salon de masaj din municipiul Iaşi ar fi prestat servicii sexuale contra cost, sub pretextul oferirii unor masaje erotice, iar de banii obţinuţi ar fi beneficiat angajaţii şi administratorii societăţii.

În urma percheziţiilor, s-a dispus ridicarea, pentru continuarea cercetărilor, a 192.500 de lei, 395 de euro, 253 de dolari şi 17 telefoane mobile.

De asemenea, 14 persoane au fost conduse la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, două femei şi doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore, fiind introduşi în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 1 noiembrie a.c., cele patru persoane reţinute urmează să fie prezentate, cu propuneri legale, Parchetului de lângă Judecătoria Iaşi.

La activități au participat și polițiști ai Poliţiei Municipiului Iaşi, Poliţiei Municipiului Paşcani, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi, precum şi jandarmi.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările continuă.