Percheziții în 5 puncte de trecere a frontierei au loc în aceasta dimineața, începând cu ora 6. Potrivit unor surse este vorba despre punctele de frontieră de la Stânca-Botoșani, Sculeni-Iași, Albița-Vaslui, Oancea-Galați și Vama Borș-Bihor.
La audieri au fost chemați mai mulți agenți de poliție și vameși, în total fiind vizate 20 de persoane. Ar fi vorba despre luare de mită, cu sume cuprinse între 50 și 250 de euro.

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare” se arată în comunicatul DNA.