Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei vor ca pelerinajul organizat de Sf. Cuvioasa Parascheva să se desfășoare fără niciun fel de restricții. Pe de altă parte, acestia au transmis ca vor fi respectate regulile anuntate de catre autoritati, mai ales ca municipiul Iasi a ajuns la incidenta de 5.05 la mia de locuitori, in continua crestere.

„Nu dorim niciun fel de restricționare a pelerinilor, pe nici un fel de criterii. Pelerinajul se va desfășura în aer liber, accesul se va face, ca și anul trecut, pe culoar unic, de o persoană, la distanță una de cealaltă, cu respectarea regulilor specifice acestei perioade, cu flux de intrare separat de cel de la ieșire șamd. Nu ar trebui, așadar, să fie nici un fel de pericol din punct de vedere epidemiologic”, au transmis reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Și Primăria Municipiului Iasi a transmis ca spre deosebire de anul trecut, nu se va mai ține cont de resedință, ci se vor putea inchina la Racla Sfintei Cuvioase Parascheva toți pelerinii, indiferent de adresa din cartea de identitate:

„…a da restricții cu caracter local prin care spui că numai ieșenii au voie să se închine la Cuvioasa Parascheva, dacă ar fi să mă întrebați pe mine, ca inginer, a fost abuziv. Nu poți să dai o restricție cu un caracter local într-un stat democratic. Ori dai una cu caracter general și atunci nimeni și toți o respectă, ori lași ca lucrurile să decurgă de la sine și nu cred că se va mai ajunge acolo, pentru că este total din perspectiva mea neconstituțional”,a transmis Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

Menționăm ca anul acesta pelerinajul a inceput mult mai devreme, sute de oameni din diferite colturi ale țării au ajuns deja la racla Sfintei Cuvioase Parascheva, pentru a se ruga.