Ziua Marinei atrage sute de mii de turisti pe litoralul românesc. Anul acesta va fi cu atât mai aglomerat cu cât festivitățile de anul trecut au fost organizate fără public din cauza pandemiei. Stațiunile și plajele sunt arhipline, așa că turistii care nu au avut grijă să iși rezerve loc din timp, vor intampina mari dificultați in a se caza.

Pentru sâmbată sunt organizate numeroase activități, la porturile militare va fi ziua porților deschise iar turiștii care vor să le viziteze trebuie să facă dovada faptului că sunt vaccinati, au trecut prin boală sau pot prezenta test covid negativ. Duminică, de pe faleza cazinoului din Constanța, vor putea vedea nave, elicoptere și avioane militare iar seara este programat un foc de artificii.

La munte, la Portul Bicaz, nu se va organiza nici un fel de activitate de Ziua Marinei, spre nemulțumirea turiștilor care așteptau cu entuziasm festivitățile cu acest prilej.

Având în vedere prelungirea stării de alertă la nivel național precum și faptul că nivelul apei Lacului de acumulare Izvorul Muntelui a crescut la cotă maximă, astfel încât spațiul destinat pentru activitățile cultural-sportive este foarte redus, cu părere de rău vă comunicăm că în acest an nu se vor desfășura activități dedicate Zilei Marinei Române, în Portul turistic Bicaz.Va mulțumim pentru înțelegere!” – este mesajul Primăriei Bicaz, transmis de către primarul Nicolae Sălăgean.