Municipiul Iași va beneficia în perioada următoare de 24 de autobuze electrice de 10 metri lungime. Ieri, 23 decembrie 2021, la Primăria Iași a fost semnat contractul cu firma SC BMC Truck & Bus SA România pentru livrarea mijloacelor de transport în comun. Contractul a fost semnat de primarul Mihai Chirica și de Silvia Colacea, director executiv al SC BMC Truck & Bus SA.

Autobuzele ce vor fi livrate Iașului vor avea o autonomie de 130 de kilometri cu instalația de aer condiționat pornită. Vehiculele vor avea o capacitate de 24 de locuri pe scaune și 72 de locuri în picioare. Stațiile de încărcare lentă vor asigura o încărcare totală timp de maximum șase ore, iar stațiile rapide vor furniza, în circa 10 minute, energie suficientă pentru o deplasare de circa 60 de kilometri. Valoarea achiziției este de 47 de milioane de lei fără TVA.

Autobuzele vor fi folosite în transportul public din Iași. Dintre acestea, 14 vor circula pe ruta 42 (Copou – CUG) și 10 pe traseul 52 (Piața Alexandru cel Bun – Pasaj Octav Bancilă – Copou). Municipiul Iași nu este la prima colaborare cu SC BMC Truck & Bus SA. De la această firmă au mai fost cumpărate, în 2016, opt autobuze EuroBus Diamond. În prezent, autoritatea locală a demarat o licitație pentru racordarea stațiilor de încărcare electrică a autobuzelor în zonele Copou și Tudor Vladimirescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *