Premierul Florin Cîțu a anunțat marți că dacă se închid școli sau clase, iar elevii trebuie să stea acasă, Guvernul va folosi din nou măsura folosită anul trecut, prin care părinții care erau nevoiți să stea acasă cu copiii primeau până la 75% din salariul mediu brut pe perioada cât școala era online.

„Eu am spus că anul acesta vreau să fie cu prezență fizică și vom face totul pentru a avea prezență fizică în anul școlar 2021 – 2022.

Bineînțeles că dacă mergem în această direcție și vor fi școli sau clase închise, iar elevii ar trebui să stea acasă, aveam o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susține financiar o parte din salariul mediu brut, 75% parcă era. Vom reveni cu această măsură pe perioada în care părinții ar trebui să stea acasă cu copiii, dacă se închide scoala pe motiv de COVID. Măsurile există, le-am folosit și anul trecut, le folosim și anul acesta, resurse bugetare există”, a declarat Florin Cîțu.

Declarațiile vin după ce in acest moment sunt 17.658 de elevi care sunt în online săptămâna aceasta, potrivit datelor primite de la Ministerul Educației iar alți 7.000 au fost online în prima săptămână de școală, iar pentru părinții acestor copii nu există in acest moment nici un fel de opțiune.

Această măsura prin care se acordau zilele libere părinților care au copii la creșă, grădiniță sau la școală, cu vârsta de până la 12 ani, în cazul în care cursurile cu prezența fizică erau suspendate, a fost valabilă doar până la data de 30 iunie 2021.