Preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor a anunțat astăzi că părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni nu mai poate efectua slujbe pe parcursul cercetărilor. Acesta a fost acuzat de către două enoriașe că le-a lovit iar înregistrările video au devenit virale în mediul online. Cele două femei au depus plângere la poliție împotriva lui Calistrat Chifan.

“Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident.

O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată.

Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate”, a declarat pr. Constantin Sturzu.

In acest context, părintele Calistrat nu mai poate sluji, insă poate sta de vorbă cu credincioșii, dar nu-i mai poate spovedi. Poate participa la Sfânta Liturghie, dar nu ca preot slujitor.

Acesta a mai precizat că Părintele Calistrat (Constantin) Chifan este absolvent al Facultății de Teologiei Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, promoția 2014. A urmat apoi cursuri de master, absolvite în 2016.

By admin