Ieri, pompierii ieșeni au demonstrat încă o dată că orice suflet contează, reușind să salveze o cățelușă împreună cu puișorii ei, blocați într-un canal din spatele Pieței Nicolina, fiind în pericol.

Solicitarea a venit din partea unei asociații iar pompierii s-au deplasat imediat la locul indicat, urmând o misiune dificilă, redată mai jos de către reprezentanții Asociației SAVE OUR Paws.

“Ziua de ieri a fost foarte specială pentru noi fiind prima intervenție în care am implicat și un echipaj de pompieri in general descurcandu-ne singuri”, încep povestea cei de la Asociația SAVE OUR Paws.

“Alături de un echipaj extraordinar de pompieri am salvat dintr-un canal orientat pe orizontal foarte lung din beton o cățelușă și puii ei, care la prima ploaie mai abundentă nu ar fi supraviețuit. Mămica am zarit-o in momentul in care își potolea setea dintr-o balta mizerabilă de lângă drumul foarte aglomerat și care apoi cerșea de la oameni ceva de mâncare. Tabloul ne-a rupt sufletul,dar am realizat că are și puiuți și atunci am început să căutăm,iar surpriza a fost când trupul ei firav s- a strecurat într-o gaură în pământ…. gaura in care încăpea doar cap de om și nimic mai mult,iar puiuții se auzeau plângând,dar erau foarte departe.Neavând prea multe soluții am sunat pe doamna Simona Mantescu pentru sfat,iar ea drăguță a venit în ajutorul nostru și cu o lopată,dar din păcate nu puteam face nimic așa că împreună am apelat la 112.

Domnii când au ajuns, au analizat situația și s-au comportat exemplar și extrem de drăguți au săpat si spart canalul respectiv iar 5 puiuți de 7 zile au respirat prima data aer curat. Ne bucuram enorm că am putut salva mica familie și acum sunt in siguranță alaturi de noi,dar nu am fi putut fara ajutor” spun cei de la asociația SAVE OUR Paws.

Daca doriți să îi ajutați pe cei mici cu mâncare și toate tratamentele necesare o puteți face donând:

ASOCIATIA SAVE OUR PAWS

Banca Transilvania RO18BTRLRONCRT0476554901

PayPal [email protected]

Revolut – contul asociat numarului 0758864576

Swift/BIC: BTRLRO22www.saveourpaws.ro