Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu a transmis joi, intr-o declaratie de presă că numărul de elevi vaccinati reprezintă un mare progres.

“Apreciez ca fiind important progresul făcut din perspectiva vaccinării elevilor. Avem în acest moment 407.000 elevi vaccinaţi. Este vorba de 33% din numărul total al elevilor eligibili pentru vaccinare cu vârsta mai mare de 12 ani. Este vorba despre 117.000 elevi cu vârsta între 12 şi 15 ani şi de 290.000 peste vârsta de 16 ani”, a spus Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educatiei.

In acest context, dar si pentru că in 18 judete rata de incidentă este sub 3 la mia de locuitori, elevii vor fi prezenti fizic la şcoală, indiferent de rata de vaccinare a personalului din scoli. Ministrul a mai precizat că joi în 1.724 de localităţi din România rata de infectare este mai mică de 3 la mia de locuitori:

“La nivel naţional rata este astăzi 4,36 la mie, în Bucureşti, spre exemplu, este 4,76 la mie şi sunt 18 judeţe care în ansamblul lor au o rată de infectare mai mică de 3 la mie. Practic, în mai bine din jumătate din teritoriul ţării, luând în calcul cele 1.724 de UAT-uri, rata de infectare este de sub 3 la mie. De luni, în aceste localităţi copiii din grădiniţe şi elevii din şcoli vor putea merge cu prezenţă fizică fără a ne mai raporta la rata de vaccinare a personalului din şcoli”, a declarat Sorin Cîmpeanu.