Opera Națională Română din Iași va fi prezentă și în acest an la Bucharest Opera Festival, cel mai important eveniment al scenei lirice din România, care a ajuns la cea de-a treia ediție. Dedicat centenarului Puccini, festivalul, care se derulează între 7 și 16 iunie, aduce pe scena Operei Naționale București zece teatre: Opera Maghiară de Stat din Budapesta, Daegu Opera Festival din Coreea, Opera Națională Română din Iași, Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Opera Națională Română din Timișoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, Opera din Brașov, Teatrul de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați, Opera Națională din București.

În cadrul manifestării, teatrul liric ieșean va prezenta marți, de la ora 19:00, una dintre cele mai apreciate producții din repertoriu, „Boema”, de Giacomo Puccini.

În această lună, ultima din stagiunea 2023-2024, Opera Iași se va mai întâlni de trei ori cu publicul ieșean. Pe 18 iunie, de la ora 18:00, la Palatul Culturii din Iași, când este programat „Concert la Palat. Puccini a quattro mani” și pe 29 și 30 iunie, de la orele 18:30, în Sala Mare, la prima premieră a anului, „Turandot”, de Giacomo Puccini.