Odată cu inceperea noului an şcolar va fi şi startul campaniei de vaccinare anti-Covid în şcolile din ţară. Autorităţile au început deja să amenajaze cabinetele şcolare unde vor fi imunizaţi elevii de peste 12 ani, dar şi părinţii lor sau angajaţii şcolilor. Până acum, sunt aproape 500 de cabinete şcolare dotate corespunzător, în toată țara. Celelalte două posibilitați puse la dispoziția doritorilor sunt echipele mobile sau vaccinarea în centre din apropierea unităţilor de învăţământ.

Campania de imunizare cu prima doză de vaccin anti-Covid destinată elevilor începe pe 13 septembrie și se încheie pe 15 noiembrie, insă numărul cabinetelor dotate corespunzător este destul de mic.

O problemă ar fi şi numărul scăzut de solicitări înregistrat până acum din partea şcolilor.

La Iaşi, sunt puţine cabinete medicale şcolare dotate corespunzător.

În judeţul Galaţi, nicio unitate de învăţământ nu a cerut încă vaccinarea elevilor.

In Dolj nu există încă niciun centru de vaccinare şcolar, acestea urmând să fie înfiinţate în funcţie de cererile venite din partea unităţilor de învăţământ.

În judeţul Timiş au fost identificate doar şase cabinete şcolare în care se pot face vaccinări, cinci în Timişoara şi unul la Lugoj. Aşa că la nevoie, vor fi folosite şi echipe medicale mobile.

În Buzău nu există nici măcar un cabinet şcolar pregătit pentru vaccinarea elevilor, aşa că autorităţile vor apela la soluţii alternative.

In Bistriţa cabinetele şcolare există doar în mediul urban.

Potrivit normelor in vigoare, minorii se pot vaccina doar în prezența părinților, după exprimarea consimțământului.