Valul 4 al pandemiei lovește mai repede decât se așteptau autoritățile. Specialiștii cred că în doar patru săptămâni vom ajunge la numărul de 2.000 de cazuri zilnic, chiar dacă acestia estimau 1.500 – 1.600 pe zi. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, a anunțat că acesta nu va fi insa vârful maxim al actualului val pandemic, cifrele vor fi mai mari de atat:

,,Oamenii nu înțeleg beneficiile reale ale vaccinării și nu percep realitatea în care noi ne aflăm în momentul de față: suntem în plină pandemie, suntem la peste 1.000 de cazuri raportate în fiecare zi. Practic, persoanele care nu au niciun fel de imunitate, nici post-boală, nici post-vaccinare, au cel mai mare risc să se infecteze în perioada următoare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

„Aș putea spune că acest risc este cu siguranță atât de mare, încât toate persoanele – mai ales din marile aglomerări urbane – care n-au niciun grad de imunitate se vor infecta în perioada lunilor următoare”, a subliniat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România.