Acum câțiva ani, reprezentanții unei firme anonime, fără nici o autoritate sunau pentru a informa de un așa-zis premiu câștigat, respectiv un certificat de Firmă de Încredere. Desigur, premiul urma a fi trimis doar după ce era achitată o anumită sumă (în anul 2018 era vorba de 200 de lei).

Din păcate, mulți administratori de firmă au picat în plasă și au achitat, și se pare că se practică în continuare această modalitate de a jecmăni oamenii. Zilele trecute, câțiva administratori de firmă din Iași au fost contactați din același motiv: pentru a primi Certificatul de Firmă de Încredere.

Cei care au căzut în capcană, au plătit suma cerută și au primit o simplă foaie de hârtie ștampilată, un autocolant, hârtii realizate de o firmă care nu are nici o bază legală să emită certificatele astea, dar pretind că au un soft ce monitorizează mențiunile pe internet.

Probabil din cauză că tariful cerut este mic (200-300 lei), reprezentanții firmelor nu se agită prea mult când își dau seama că au fost înșelati. Cei care se ocupă de aceste practici, se pare că sunt activi cu firme similare și în alte țări precum Bulgaria, Franța, Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia.