Durere fără margini pentru o familie din județul Suceava, acolo unde o tânără gravidă a murit la spital. Deși medicii au făcut tot posibilul, nici ea nici copilul nou născut nu au supraviețuit.

“În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, ambulanța a adus o gravidă de 29 de săptămâni în stop cardio-respirator (cu patologie cardiacă preexistentă) , cu manevre de resuscitare în curs care au fost continuate în sala de operație unde s-a efectuat cezariană de urgență. Din păcate nici mamă, nici nou-născutul nu au răspuns manevrelor de resuscitare și au fost declarați decedați. Pacienta a fost transferată de la CPU Gura Humorului”, a transmis Dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Medicii spun că tânăra fusese externată de la secția de Boli Infecțioase la începutul lunii august, după ce fusese infectată cu virusul SaRS-CoV-2.

“Pacienta gravidă a fost internată cu covid formă medie în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava în perioada 27 iulie – 2 august 2022 de unde a plecat la cerere dar cu stare generală bună, fără necesar de oxigen, analize în parametri normali, cu tratament efectuat complet”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al spitalului.