Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit o cetăţeană din Rusia cu viză Schengen falsă. Persoana este cercetată pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 19.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, o cetăţeană din Rusia, în vârstă de 36 de ani, pasageră a unui microbuz ce avea ca destinație Germania.

Cu ocazia controlului de frontieră, s-a constatat că în pașaportul persoanei în cauză este aplicată o viză Schengen, tip D, eliberată de Germania.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea vizei, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constat că aceasta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond, fiind falsă.

Persoana a declarat că a obținut viza de la o persoană contactată prin intermediul reţelelor de socializare, plătind suma de 2.500 de euro, cu scopul de a ajunge în Germania.Cu privire la cele constatate, tânăra a declarat că nu avea cunoştinţă de faptul că viza este falsă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.