Astăzi, 3 august 2022, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași și Serviciului Rutier Iași au desfășurat o activitate preventivă, în cadrul campaniei de prevenire ”MISIUNE ZERO COPII NEASIGURAȚI ÎN MAȘINĂ”, derulată împreună cu stațiile Petrom.

În cadrul evenimentului de astăzi, polițiștii au transmise mesaje preventive tuturor participanților la trafic și au distribuit materiale elaborate în cadrul campaniei.

În cadrul acestei acțiuni, polițiștii au constatat câteva situații în care părinți, mai mult sau mai puțin responsabili, transportau copii, unii chiar de vârste foarte mici fără a-i așeza în scaune auto special adaptate vârstei. Spre exemplu, polițiștii au oprit o șoferiță, mamă a doi copii mici, iar micuții se aflau în picioare, unul dintre ei, ce nu avea mai mult de 2-3 ani, se află între scaunele din față, jucându-se, în timp ce mama conducea.

Polițiștii au dus muncă de lămurire cu mama micuților pentru ca aceasta să conștientizeze la ce pericol își expune copiii, transportându-i fără un minim de măsuri de siguranță. Practic, la orice frânare, pericolul că micuții să fie proiectați în față și accidentați este unul iminent.

Campania „Misiune Zero Copii neasigurați” are ca scop conştientizarea şi responsabilizarea tuturor cetățenilor, dar, în special a părinților, cu privire la obligativitatea folosirii sistemelor de siguranță în mașină, atât pentru ei, cât și pentru copiii pasageri în autovehicul.