Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2023 (EGMO 2023) s-a desfăşurat în perioada 13-19 aprilie 2023, în Portorož, Slovenia.

România a fost reprezentată de elevele Anca Boiangiu și Aida Mitroi (Liceul Internațional de Informatică Bucureşti), Mara-Ioana Zaharia (Colegiul Național ,,Vasile Alexandri”, Galați) şi Mădălina-Gabriela Pîrvulescu (Colegiul Național ,,Frații Buzești”, Craiova). Echipa a fost condusă de prof. Mihail Bălună (redactor șef Gazeta Matematică), având ca adjunct prof. Anca Băltărigă (Liceul Internațional de Informatică Bucureşti).

Rezultatele obţinute au fost foarte bune: o medalie de aur – Anca Boiangiu şi trei medalii de argint – Mara-Ioana Zaharia, Mădălina-Gabriela Pîrvulescu şi Aida Mitroi.

În clasamentul pe naţiuni România s-a clasat pe locul 3, între țările europene și locul 6, între toate țările participante. Aceste rezultate, obținute de către o echipă în care nu a mai fost prezentă niciuna dintre componentele echipei de anul trecut (situată pe primul loc), confirmă încă o dată valoarea școlii românești de matematică în ceea ce privește pregătirea pentru performanță.