În prima zi de Crăciun, prin transfer interclinic a ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași un bebeluș de numai 3 luni care a fost diagnosticată cu gripă de tip A.

Mama fetiței a prezentat simptomatologie din sfera respiratorie în urmă cu o săptămână înainte de apariția acesteia și in cazul celei mici, mama primind tratament de la medicul de familie pe care l-a respectat, ameliorându-se astfel simptomatologia. Cu toate că și-a luat toate măsurile de protecție mămica a sesizat încă de pe data de 24 decembrie modificari în comportamentul micuței:dormea mai mult fiind apatică. Verificându-i temperatura a constatat că bebelușul prezenta 39.1 Grade celsius. I-a administrat antitemice însă nu a întârziat să se prezinte la spital.

În cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iași a fost preluată imediat de echipa medicală administrându-i-se tratament specific pentru diagnosticul confirmat dar și perfuzii. Sub atenta supraveghere a medicilor și a mamei, care i-au fost alături în fiecare moment, cu un răspuns foarte bun la tratament, bebelușul, în data de 26 decembrie a devenit afebril.

Datorită evoluției foarte bune a stării de sănătatate bebelușulul va fi externat și va urma tratamentul la domiciliu sub supravegherea mamei si a medicului de familie.

“Ne bucurăm că mama bebelușului a apelat la personalul de specialitate atunci când a observat primele simptome și nu a persistat în admnistrarea tratamentului simptomatic la domiciliu. Febra înaltă este un simptom foarte periculos în cazul celor mici chiar până la vârsta de 5 ani, deoarece, necontrolata poate provoca convulsii”, a transmis Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” Iași.