In data de 01.04, Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale și echipaje specializate pentru acordare îngrijiri medicale unor persoane care au suferit diferite arsuri în urma unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Focșasca, comuna Tăcuta. Incendiul a fost lichidat de SVSU Tăcuta.

În urma incendiului au rezultat 4 victime, între care trei copii, dintre aceștia, o fetiță în vârstă de trei ani decedând la UPU Vaslui. Fetița în vârstă de trei ani a suferit arsuri de gradele II și III pe aproximativ 70% din suprafața corporală. Fratele acesteia, în vârstă de șase ani, a suferit arsuri de gradele II și III pe circa 27% din suprafața corpului. Cel de-al treilea copil, unchiul celor dou frați, în vârstă de 10 ani a suferit arsuri de gradele II și III pe aproximativ 40 din suprafața corpului.
Tatăl celor doi copii, în vârstă de 26 ani, a suferit a arsuri de gradele II și III pe 55% din suprafața corporală.
Mama celor doi frați a suferit un atac de panică.
Incendiul a izbucnit într-o bucătărie în care se afla o sobă. Seful SVSU Tăcuta și vecinii au intervenit imediat, incendiul fiind lichidat în cel mult șapte minute. Incendiul s-a manifestat pe aproximativ șase metri pătrați.


Cele patru victime ale incendiului au fost urcate într-un autoturism, după care au fost transportate de urgenţă la Centrul de Permanență Codăești, unde au fost îngrijite de personalul medical până la sosirea echipajelor de intervenție aparținând SAJ Vaslui și ISU Vaslui.
Echipajul de stingere care se deplasa la intervenție a fost întors din drum, SVSU Tăcuta confirmând stingerea incendiului.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă.

sursa: ISU Vaslui