O femeie în vârstă de 79 de ani a murit noaptea trecută într-un incendiu care i-a cuprins apartamentul aflat într-un bloc de locuinţe din municipiul Piteşti.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, la faţa locului au intervenit o autospecială de stingere, o autoscară şi un echipaj SMURD de prim ajutor calificat.

“Incendiul s-a manifestat într-o debara şi pe holul apartamentului, cu degajare mare de fum în locuinţă şi pe casă scării blocului. Femeia în vârstă de 79 de ani a fost găsită de către pompieri căzută în interiorul locuinţei, iar după ce a fost evacuată au fost începute manevrele de resuscitare de către paramedicii SMURD, ulterior manevrele fiind preluate de către echipajul SMURD TIM”, au precizat reprezentanţii ISU Argeş.

Conform aceleiaşi surse, femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.

“Câţiva locatari s-au evacuat pe cont propriu până la sosirea pompierilor. Incendiul a fost localizat şi lichidat rapid şi nu s-a impus evacuarea locatarilor. Balconul şi alte încăperi ale apartamentului au fost afectate de fumul dens”, au mai informat reprezentanţii ISU Argeş.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este, conform primelor verificări, focul deschis în spaţii închise, respectiv o lumânare lăsată aprinsă, care a intrat în contact cu un material combustibil.

sursa: Agerpres